ДИГИТАЛНЕ БИБЛИОТЕКЕ: ПРЕУЗМИТЕ Е-КЊИГЕ БЕСПЛАТНО

Уколико немате новца за класичне књиге или вам оне из неког разлога нису доступне, од сада књиге, скрипте, магазинске чланке и различите текстове можете једноставно преузети са интернета на рачунаре, таблете или паметне телефоне. Ево неколико интернет страница које омогућавају бесплатно преузимање књига у електронском облику.

Project Gutenberg
Једноставно преузимање књига са интернета без регистрације. Ова страница има колекцију од преко 45 хиљада е-књига доступних у ePub, Kindle, HTML и другим форматима.

Open Library
Једна од најпопуларнијих страница која је настала као пројекат Internet Archivea и у њеном стварању могу учествовати сви корисници. Садржи више од милион књига, а претраживати можете врло једноставно по наслову, теми или аутору.

Internet Archive
Непрофитабилна дигитална библиотека идеална за све који траже књиге које се више не штампају. На овој страници можете пронаћи књиге различитих формата и на различитим језицима, било да су то романи, историјске књиге или академски чланци.

Book Boon
Још једна интернет страница на којој без регистрације можете преузети научне радове или пословне књиге. Распоређен је према научним подручјима, једноставан за употребу и садржи преко хиљаду е-књига које можете преузети за свега десетак секунди.

ManyBooks.net
Ова страница вам омогућава преузимање препоручених и популарних књига, као и најновијих наслова. Књиге можете претраживати по имену аутора, жанру, наслову или теми, а регистрација је обавезна. Само једним кликом можете преузети више од 29 хиљада е-књига.

Free eBooks
Ако желите препоруку или оцјену других читалаца, ово је идеална страница за вас. Након што одаберете књигу, испод ње можете прочитати опис и коментаре других корисника.

LibriVox
Специјализовани сервис који нуди хиљаде бесплатних аудиоснимака књига. На овој страници можете пронаћи и преузети класике или књиге које се више не штампају у звучном облику.

Smithsonian’s Digital Library
Било да се бавите истраживачким радом или само желите да сазнате нешто ново, ова интернет библиотека вам нуди бројна дигитална издања, дијаграме, библиографије и онлајн изложбе.

Europeana
Истраживачи и интернет сурфери могу уживати у европској култури захваљујући овој страници која нуди књиге, податке и аудио снимке са фокусом на умјетности и историји.