ВОЛОНТИРАЊЕ МАТУРАНАТА ГИМНАЗИЈЕ

Традиционално, с почетка децембра, Савјет ученика Гимназије Прњавор организује једнодневно волонтирање за ученике четвртих разреда. Овогодишње волонтирање спроведено је у петак, 6. децембра, а циљ волонтирања је информисање ученика о различитим професијама, како би се лакше опредијелили за одређено занимање приликом уписа  на факултете.

И као што то уобичајено бива, наши матуранти су имали прилику да се, током једног волонтерског дана, проведеног у различитим државним и приватним предузећима, упознају са начином рада, те предностима и недостацима које им одређено занимање нуди.

Како су се жеље и афинитети разликовали од ученика до ученика, тако су и мјеста, на којима су волонтирали, била разноврсна. Неке од установа, које су највише посјећиване, су: Дом здравља Прњавор, Полицијска станица Прњавор, Бања Кулаши, Дјечији вртић „ Наша радост“, те различите стоматолошке ординације и приватне установе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Судећи по ријечима ученика, ово животно искуство биљеже као позитивно, истичући да им је један дан у пракси битно утицао на одабир животног позива, те да су сада много сигурнији у своје одлуке.