ДЈЕВОЈКА С ПОГЛЕДОМ КРОЗ ОБЈЕКТИВ

Ако сте икада докони изашли у шетњу уличицама Прњавора, па још зашли у тајанственије четврти милог нам града, нисте могли проћи, а не примијетити црвенокосо дјевојче, гдје у заносу, с апаратом сраслим за руку, фотографише портрете или пејзаже. Просто је немогуће бити становник Прњавора, а не сусрести њу, Анђелу Караћ, младу и, надасве, изузетно талентовану дјевојку.

Анђела је ученица четвртог разреда Гимназије, која упркос бројним обавезама које долазе са школовањем, предано ради и не одустаје од своје огромне страсти – фотографије. Како каже, још као дијете испољавала је своју заинтересованост за умјетност, а како су се године низале, она постајала старија, у њеном бићу се исткала и искристалила фотографија као основно средсто изражавања онога што тиња у свима нама.

Но, вјероватно се питате како је почела романса ове младе госпођице и њеног величанства – фотографије!

Одговор на ваше питање потражили смо код власнице неисцрпних идеја, која нам је открила тајну својих првих сусрета са овим видом умјетности.

Како каже, љубав се јавила док је она била модел који су фотографисали други. Потом је услиједила фаза гдје је она уз помоћ телефона фотографисала све што ју је инспирисало, а онда је фото-апарат пронашао мјесто у њеним рукама и никада више није исклизнуо из њих.

Анђела је данас веома успјешна фотографкиња, умјетница и побједница конкурса „ Ново име“.

Каже да се на конкурс пријавила по наговору пријатеља Аднана, који је раније већ постао ново име.

 

Нашем граду свакодневно, већ пуне двије године, дарује чаробне фотографије које одишу умјетношћу и финоћом.

А, ми? Шта ми за крај да пожелимо црвенокосој дјевојци? Талентована јесте, истрајна јесте. Једино, замолила бих вас да, у периоду који нестрпљиво чека на нас, док будете шетали просторијама најпознатијих свјетских галерија, застанете на тренутак поред изложене фотографије, замислите се и с поносом изговорите: „ Наша Анђела!“

Припремила

Јована Моравац, III2