ЗА КРАЈ НАСТАВЕ

Драги ученици,

Нижући дан за даном, стигли сте на руб још једне школске године. Иза вас је још један успјешно завршен разред, а ви сте, са прохујалом годином, постали зрелији, богатији неким новим искуствима и, надамо се, спремнији за нове животне изазове. Вјерујемо да је вријеме проведено у школи, претходних годину дана, за већину вас било доста напорно, да је настава изискивала улагање огромног труда, као и да је било дана, када сте пожељели да што прије дође и тај, толико слављени, јун. Али, исто тако вјерујемо да сте сада, када се осврнете на дане и мјесеце иза вас, изузетно поносни на себе. Поносни, јер сте успјели да извршите све своје обавезе. Поносни, јер сте усвојили одређена знања и јер је иза вас година предивног дружења и склапања нових пријатељстава. Сигурни смо да је и ова минула година у вама исткала нове успомене, које ћете чувати, и које  никада нећете предати забораву.

Сада су пред вама непуна три мјесеца распуста. Школске клупе ће на кратко заборавити ваш мирис, а зидови ће на трен заћутати. Љето сада нестрпљиво чека на вас. И зато му појурите! Уживајте у љетним жегама и пуним плућима удишите помало опојан ваздух. Скројите љето, које ћете памтити и које ће, упркос годинама што буду надолазиле, у вама изазивати благу сјету.

И, најважније, скројите нове успомене, које ћете, већ са новом школском годином, препричавати вама драгим и насмијаним лицима!

Угодан распуст! До септембра!