МАТУРСКА ЕКСКУРЗИЈА

Екскурзија ученика ЈУ Гимназија Прњавор, Италија-Шпанија-Италија, организована је у периоду 08.09.-16.09.2018. године. На екскурзију је ишло 63 ученика, три одјељенске старјешине (Љубица Нола, Јованка Вишекруна и Татјана Топић), те два медицинска радника-љекар и медицинска сестра. Екскурзију је организовала туристичка агениција „Динамиктурс“ из Брчког.

Путовање је започето 08.09.2018. године и прво одредиште била је Венеција у којој су посјећене битније знаменитости града (Трг светог Марка, Дуждева палата, Катедрала, Мост уздаха, Мост Риалто,…).

Након ноћења у Лидо ди Јесолу, 09. септембра кренули су пут Вероне, те обишли њене знаменитости: главни трг, Јулијину кућу, Арену,…

У наставку путовања стигли су у Монако и Монте Карло гдје су обишли цркву светог Николе, Кнежеву палату и коцкарнице.

У Шпанију су стигли 10. септембра. Током боравка у Љорет де Мару у Шпанији, ученици и професори су посјетили велик број културних знаменитости: Коста Браву („Дивљу обалу“), ботаничку башту кактуса Пиња де Роса, водени парк Мариналенд, Барселону и њене бројне знаменитости (парк Гуељ, катедралу Саграда фамилија, радове Антонија Гаудија, Ноу Камп, видиковац Мон Жуик, Акваријум,…), град Фигуерас и музеј Салвадора Далија.

У повратку из Шпаније, 13. септембра, стигли су у Кан гдје су обишли Филмску палату и Српску улицу.

Након ноћења у Сант Рафаелу, ученици су обишли плажу на Азурном мору, а затим кренули према Ници у којој су посјетили познате улице, тргове, паркове и видиковац.

Послије ноћења у мјесту Бусолењо у Италији, 15. септембра група је обишла гради Сирмионе и његову познату тврђаву, одакле су се запутили ка Лидо ди Јесолу.

Дана 16. септембра група је безбједно стигла у Прњавор.