МЛАДИ КАО СНАГА ПРОМЈЕНЕ У СВОЈИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

Ин фондација, фондација за унапређење социјалне инклузије дјеце и омладине у БиХ, спроводи пројекат „Млади као снага промјене у својим заједницама“ чији је циљ да оснажи младе да постану активни и одговорни грађани друштва који ће кроз своје дјеловање допринијети унапређењу својих локалних заједница, те на тај начин утицати на побољшање статуса свих чланова друштва.

 

 

 

 

 

 

 

 

У оквиру овог пројекта, ученици наше школе су у пратњи професорица Љиљане Панић и Мирјане Сарић заједно са младима узраста од 15 до 24 године са наше и општине Челинац учествовали на првом тренингу, организованом овај викенд у просторијама хотела „City“ у Прњавору.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кроз овај тренинг су стекли нова знања на теме активизма, учешћа младих, идентитета, ненасиља и здравих стилова живота. Утисци са првог тренинга су били крајње позитивни и већина учесника је изјавила да једва чека сљедећи викенд када ће проћи кроз другу фазу пројекта у којој ће бити говора о толеранцији, комуникацији, развоју аргументације и развоју иницијативе у заједници.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кроз обуке које ће се реализовати до краја октобра 2019, крајњи циљ је да млади стекну знања и вјештине писања пројеката, те да добију подршку за своје иницијативе у заједницама користећи новостечено знање и вјештине.