МЛАДИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ СВОЈЕ ВЈЕШТИНЕ

12. децембра 2018. год. са почетком у 19.00 часова у концертној сали Музичке школе „Константин Бабић“ је, као и претходних година, одржан полугодишњи концерт. Овом приликом ученици, како основне тако и средње музичке школе, показали су своје музичко умијеће и напредак остварен током претходна три мјесеца, потрудивши се да своју школу прикажу у што бољем свјетлу. Кроз соло тачке, али и хорски и оркестарски наступ, изразили су своју склоност према музици и крунисали труд који су током протеклог полугодишта уложили како би унаприједили своје музичке способности.

 Концерт је отворен хорским наступом ученика средње школе. Својим наступом истакли су се и најмлађи музичари, ученици припремног разреда. Кроз тачку коју су извели дочарали су дух долазећих новогодишњих празника и измамили осмијехе на лицима свих присутних. Вриједи истакнути и наступ гитарског секстета, групе која је у музичкој школи недавно оформљена. Концерт је увеличан бројним соло наступима и камерним дуетима, а завршен је у великом стилу, наступом ансамбла хармоника.

На концерту су учествовали и наши ученици, који поред Гимназије похађају и музичку школу са жељом да развију таленат за музику и усвоје додатна знања.

 

Анастасија Гојковић