„НАШИ ДАНИ“

Савјет ученика ЈУ Гимназије Прњавор је на челу са координатором, професорицом Мирјаном Сарић, 21. фебруара 2020. године организовао одлазак у Народно позориште РС у циљу упознавања ученика са културом одласка у позориште, као и понашања у истом.

Ученици су ималу прилику да у склопу редовног плана и програма Савјета ученика у првом полугодишту школске 2019/2020. године одгледају представу „Ожалошћена породица“, док су у другом полугодишту гледали представу „Наши дани“.

„Наши дани су настали као моја унутрашња борба са самим собом. Једна половина мене говорила ми је да би требало да одем из ове несрећне и неуређене земље. Несрећне због рата, неуређене због лоших политика које су нас довеле на руб егзистенције. Земља у којој ако не знате да се „сналазите“, углавном на штету другог, уколико немате неког или сами нисте на „положају“, тонете. Друга половина мене говорила ми је да треба да останем и да се боримо да не потонемо сви заједно. И тако, у тој унутрашњој борби, пролазе Моји дани, у покушају да самом себи објасним шта нам се то дешава“,  изјавио је Жељко Стјепановић, аутор представе.