„НЕ ТОЛЕРИШЕМ НАСИЉЕ У ВЕЗАМА МЛАДИХ!“

Фондација „CURE“  је 26.04.2017. године на свечаном проглашењу имена у Сарајеву додијелила награде за десет писмених радова средњошколаца који су учествовали на конкурсу на тему „Не толеришем насиље у везама младих!“.

Циљ овог конкурса био је изношење ставова средњошколаца и средњошколки везано за насиље које се догађа младим особама у различитим врстама веза (пријатељским, породичним, љубавним,…) како би својим радом понудили одговор на питање како младе особе доживљавају насиље, како се осјећају, те како дјелују у свакодневним ситуацијама насиља: насиље на интернету, вршњачко насиље, насиље у љубавним односима,породично насиље, итд.

Од седамдесет радова колико се пријавило на конкурс, рад Аднана Селимовића (II1) је проглашен најбољим. Поред њега, награду је заслужио и Милош Јокић (IV2).

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Награђени радови ће бити објављени на друштвеним мрежама и страницама Фондације „CURE“, а аутори истих ће добити по један електронски уређај (таблет) као награду за свој ангажман. Фондација планира да настави рад са младим особама с циљем креирања перформанса/монолога у којима ће они на сцени презентовати своје радове.