ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ ЗА ЂАКЕ У БЕЛОМ ДВОРУ

Ученица генерације ЈУ Гимназија Прњавор, Јована Јокић, је у петак, 21. јуна, присуствовала пријему ђака генерације, који престолонасљедник Александар и принцеза Катарина традиционално приређују у Белом Двору на Дедињу. Они су по седамнаести пут ђаке свих средњих школа у Србији и гимназија из Републике Српске наградили пригодним поклонима за изванредан успјех током средњошколског школовања. Више од 600 најбољих матураната присуствовало је овом пријему, а групу ученика из Републике Српске је предводила директорица наше школе, госпођа Љубинка Станић.

 

 

 

 

 

 

 

Свака средња школа у Србији и Републици Српској предлаже ученика генерације међу матурантима, коме Фондација за образовање престолонасљедника Александра уручује диплому и поклон као признање за изузетне резултате које су остварили у средњој школи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Свим матурантима честитам на успеху и желим да наставите да будете најбољи. Ви треба да будете поносни на знања која сте стекли, а ми смо поносни на вас и ваша достигнућа. Наставите да вредно радите и учите читавог живота. Ви сте наша будућност, а наша будућност је светла“, рекао је престолонасљедник Александар у обраћању ученицима.