ПЛАНИНАРСКА СЕКЦИЈА У ОРГАНИЗАЦИЈИ ПД „КОРАК ВИШЕ“ ПРЊАВОР

У жељи да младе генерације мотивишемо да се баве физичком активношћу и како бисмо их удаљили од негативних утицаја садашњице, у сарадњи са ПД „Корак више“ из Прњавора у нашој школи је покренута прва планинарска секција за ученике средњих школа на подручју цијеле Републике Српске. Ова секција је основана у склопу пројекта „Живјети здраво“, на иницијативу представника ПД „Корак више“ Уроша Шушка и професорице Љиљане Панић, а у сарадњи са Планинарским савезом РС. Предавања ће се одвијати према плану и програму ПСРС, а предавачи су лиценциране особе Савеза за рад са омладином.

Иначе, Планинарско друштво „Корак више“ Прњавор је посвећено очувању животне средине, подизању еколошке свијести грађана, развоју и промоцији туристичких потенцијала наше општине, а изнад свега промоцији и развоју планинарења као спортске активности. Поред ових активности, чланови друштва пролазе сталне обуке из различитих области као што су прва помоћ, алпинизам, чворологија, топографија, метеорологија, оријентација…како би били спремни да правилно реагују на непредвиђене ситуације које их могу задесити на терену, а самим тим пружити неопходну помоћ себи и другима.

 

 

 

 

 

 

 

 

На првом предавању, одржаном 22.02.2020. године, ученици су имали прилику да се упознају са радом Планинарског друштва и њиховим како реализованим, тако и планираним активностима. Поред тога, представници друштва, Урош Шушак и Александар Гарић, су члановима секције кроз презентацију и практичан приказ пренијели своја знања о основној планинарској опреми: обућа, ранац, паковање ранца…