ПРЊАВОРСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У ПОСЈЕТИ БОЛЕСЛАВЕЦУ

Представници Гимназије Прњавор и ЦСШ „Иво Андрић“ из Прњавора посјетили су пољски град Болеславец у периоду од 17.04. до 23.04.2016. године. Посјета је реализована у оквиру уговора о међусобној сарадњи средњих школа ова два града, која је постојала и раније, а која је прекинута ратним дешавањима у Босни.

Ученици и радници гимназије „Јануш Корчак“ били су домаћини представницима наших средњих школа и упознали их са условима живота и рада у њиховој школи. Жеља управа школа је била да се кроз међусобно упознавање и дружење настави традиција

пријатељских односа и задрже контакти становника Прњавора и Болеславеца, обзиром да велики број становника овог пољског града води поријекло из Прњавора и околних мјеста.

Наши ученици су током боравка у Пољској посјетили бројне историјске знаменитости у Болеславецу и околини,те обишли Вроцлав, етнографски музеј, панораму града и универзитет.

У школи су била организована спортска такмичења између наших и пољских ученика, а ученици наших школа су се представили и у музици и плесу.

Ученици, радници, као и управа гимназије „Јануш Корчак“ били су изузетни домаћини и истински се потрудили да представнике наших школа угосте на најбољи могући начин, због чега су се они из Пољске вратили препуни лијепих утисака, сретни и задовољни што су имали прилику да посјете овај лијепи град и предивне људе који живе у њему.

Узвратна посјета ученика из Пољске планирана је за мјесец април наредне године. Жеља свих нас је да им узвратимо барем приближно онако како су они угостили нас.