Регионално такмичење из програмирања 2016

У Градишци је овог викенда одражано регионално такмичење из програмирања на коме су учествовала и четири ученика наше школе и том приликом остварили запажене резултате. Никола Новарлић (III4) и Марко Пезер (II4) подијелили су прво мјесто, Драгош Стругар (III4)  је заузео седмо, а Срђан Тодоровић (II4)  десето мјесто.  

„Такмичење је прошло у најбољем реду. Учествовали су такмичари из пет средњих школа. Поред нас, ту су били и ученици из Новог Града, Приједора, те ученици Гимназије и Техничке школе из Градишке. У веома јакој конкуренцији освојио сам прво мјесто и веома сам задовољан овим успјехом“, каже Никола Новарлић којем је ово други узастопни тријумф на регионалним такмичењима.

„Организација је била одлична. Домаћини из Техничке школе Градишка су нас лијепо угостили. Изузетно сам задовољан својим резултатом и сада ми само преостаје да се спремам за републичко такмичење на којем такође очекујем добар резултат и пласман на државно. Велико хвала професору Златку Ивановићу без кога сигурно не би имали овако добре резултате“, каже Пезер.

Добри резултати наших информатичара су показатељ како се уз таленат, али и напоран рад, могу постићи врхунски резултати.