РУКУ ПОД РУКУ С НОВЕМБРОМ

 

Новембар. Мјесец који нас својим хладњикавим прстима увуче у топлину породичног дома, прикује уз прозорска окна и у душу нам усели неки необјашњиви спокој. Мјесец који нам наговјештава крај и нови почетак. Мјесец резервисан за маштање, сањарење, размишљање и неисцрпно лутање кроз тајне одаје наше унутрашњости. Једноставно, мјесец потпуне предаје себи, било да сте ученик, професор, пјесник, занатлија, тежак…

 

Међутим, многи од вас ће се запитати у чему лежи тајна нашег гиздања господина Новембра, кад нас, без нашег пристанка, сваке године заогрне тмурним, магловитим капутом.

Иако нам, као какав крадљивац, отуђи дане обасјане сунцем, дане лаке и животне, новембар нам на дар доноси пуне руке чари.

 

 

Уколико сте љубитељ кућне атмосфере, смјестите се поред пећи, ослушните тихо пуцкетање ватре и пригушен звекет кишних капљица, предајте се окусима традиционалних посластица и читању редова класика наше књижевности. Јер, новембар је понајвише за слатке залогаје и опојне ријечи.

 

Но, и ако сте хитра, темпераментна и енергична личност, пружите шансу новембру. Обуците „IN“ крпице, било да сте присталица топлијих боја или сиво-црних варијанти. Окитите се детаљима који употпуњују ваш изглед и запутите се са друштвом у правцу галаме, музике и игре.

 

Смијте се разуздано док сигурним кораком шљапкате локвицама и док вам се киша слива низ обронке кишобрана. Обојите дан својом енергијом, полетношћу и живости. Удахните и онај ваздух, засићен позном јесенском маглом и признајте!

 

 

Признајте да тај ваздух, исткан од неких голицавих мириса, натјера срце да макар на тренутак застане.

Шта ли нас то очекује?

Неки нови почетак, нека нова година? Или је то само мирис младости која долази са сваком наредном годином?

Видите, гос’н Новембар је заиста достојан хвалоспијева! Зар не?