УСПЈЕСИ МЛАДИХ УМЈЕТНИKA

Да професор ликовне културе, мр Жељко Јелић Кремански, вриједно ради са члановима ликовне и фотографске сeкције, потврђују и бројни резултати.

Фотографска секција „Photo Divas“ учествовала је на више жирираних изложби.  На републичком такмичењу поводом Дана РС  мапа радова наших ученика проглашена је најбољом у Републици Српској, те је Гимназија Прњавор добила признање за најбољу мапу радова.

Ученица III3, Јована Продановић, бирана је у Државну колекцију БиХ у оквиру Асоцијације за умјетничку фотографију у БиХ  (млади аутори) за IV свјетску изложбу младих у Саудијској Арабији 2017. године.

У периоду од 25. јануара до 5.фебруара чланови секције су под вођством свог професора-ментора припремали, и у просторијама Центра за културу у Прњавору и реализовали, Прву изложбу фотографске секције.

 

 

 

 

 

 

 

 

Тренутно се ради на активностима везаним за избор радова за Свјетско бијенале младих аутора у Бугарској (секција учествује на Конурсу АУФБиХ која и ради Државну колекцију). Увјерени смо да ће неко од наших ученика ући у ту колекцију.

Чланови фотографске секције се истовремено припремају за републичко такмичење поводом сјећања на жртве Јасеновца, као и за конкурс организован од стране Министарства просвјете и културе на тему „Шта култура значи за тебе?“

 

 

 

 

 

 

 

 

У плану су и реализације изложби у Добоју, Тузли, Бања Луци и Сарајеву.