Ученици других разреда у загрљају Срема

Како већ постаје традиција, за ученике других разреда Гимназије Прњавор је у периоду од 20. до 21. априла организован прољећни излет у Србију.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ђаци су се први дан упознали са Фрушком гором и Крушедолом, једим од најпознатијих фрушкогорских манастира, а у послијеподневним часовима су стигли и у Нови Сад, гдје су били смјештени у хотелу „ Путник“. Након посјете Српског народног позоришта, Петроварадинске тврђаве, као и осталих знаменитости „ Српске Атине“, путања се други дан наставила ка Сремским Карловцима. Карловачка гимназија, најстарија српска гимназија, основана 1791. године, Фонтана четири лава, као и Саборна црква Светог Николе, плијенили су погледе прњаворских посјетилаца. Посљедње одредиште било је Стражилово, познато излетиште на Фрушкој гори, гдје се налази и гроб Бранка Радичевића, зачетника романтичарске епохе у српској поезији.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Након два дана проведена у Србији, Прњаворчани су се опростили од осунчаног и олисталог Срема, а осмијеси на лицу били су доказ потпуног задовољства.