Фестивал активизма и толеранције

У склопу пројекта ИН Фондације „Млади као снага промјене“ одржан је Талент шоу, активност која је реализона у склопу  „Фестивала активизма и толеранције“. Талент шоу је одржан 12. 2. у Центру за културу. Представљени су сви мањи прњаворски пројекти, који су дио пројекта „Млади као  снага промјене“, тачније њих шест. Поред тога, млади су показали свој таленат и забавили публику. Ту је био и жири да изабере најбољег, у саставу: проф. Споменка Пећанац, проф. Бранкица Радоњић и директорица ЈУ Центар за културу, Дуња Пиљагић.

Симпатије публике је покупила Тамара Алексић са својим предивним гласом, а жири је одушевила Катарина Моравац. Пројекат је осмислио и реализовао Савјет ученика наше школе. Ово је била прилика да покажемо како Прњавор има талентоване младе особе, као и људе који пишу пројекте и који су спремни да ову заједницу мијењају и чине ју бољом за живот.

 „Пројекат се реализује уз подршку програма БХРИ, који спроводи Међународна организација за миграције (ИОМ), и уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД). Овај пројекат подстиче код младих активизам и толеранцију кроз низ тренинга које смо имали прошле године током новембра. Младе смо обучили да пишу пројекте, затим смо заједно са њима написали мини пројекте које они реализују, а и овај догађај је само један од тих пројеката. Менторски смо младе подржавали и пратили у реализацији пројеката и видим да су оставили одјек у Прњавору, као и у Челинцу, гдје смо такође имали успјешне пројекте.“ – рекла је Бојана Делибашић Бјелић, координатор пројекта.