ЈУ ГИМНАЗИЈА ПРЊАВОР И БИТ АЛИЈАНСА ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ

Прекјуче је у Прњавору потписан меморандум о сарадњи између Гимназије Прњавор и Бит Алијансе. Меморандум су потписале Љубинка Станић, директорица школе, и Татјана Вучић, извршна директорица Бит Алијансе. Потписивању су присуствовали и Владимир Суботић, менаџер Бит Алијансе за Републику Српску, Јован Врховац, студент Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци, те Златко Ивановић, професор информатичке групе предмета у Гимназији Прњавор.

„Ми у Гимназији Прњавор се надамо да ће се потписивањем Меморандума о сарадњи пружити додатна могућност ученицима наше школе да унаприједе и прошире своја знања и способности у ИТ сектору. Могућност стручног усавршавања и професионалне сарадње наставног кадра је такође веома важна за подизање нивоа квалитета рада школе. Наши ученици ће учешћем у заједничким пројектима са Бит Алијансом имати могућност да се упознају са компанијама из ове области, што свакако недостаје ученицима који похађају опште средње образовање, због чега се радујемо заједничкој сарадњи“, истакла је Љубинка Станић, директорица школе.

 

 

 

 

 

 

 

 

Циљ потписаног меморандума о сарадњи је креирање прилика за младе који желе своју каријеру градити у области ИТ сектора кроз различите едукације и програме.

„Како би се школовао квалитетан ИТ кадар, неопходно је да сви нивои образовања буду укључени у креирање адекватних услова и наставних програма за нове генерације. Стога нам је изузетно значајна сарадња са средњим школама које су носиоци квалитетних ИТ програма, а чији ученици постижу изврсне резултате чак и на свјетском нивоу, попут Гимназије у Прњавору. Заједничким снагама можемо креирати вриједност која ће за резултат имати сврсисходно едуковање младих, а касније и њихово запошљавање и останак у БиХ“, наводи Татјана Вучић, извршна директорица Бит Алијансе.