АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАРИВАЊА КРВИ

Поводом обиљежавања Дана општине Општинска организација Црвеног крста Прњавор организовала је 22.03.2023. године акцију добровољног даривања крви за средњошколце, ученике ЈУ Гимназија Прњавор и ЈУ ЦСШ“Иво Андрић“ Прњавор.

Акцији се одазвало 28 ученика трећих и четвртих разреда прњаворске Гимназије, као и поједини професори и директорица школе Дајана Остојић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Морам истаћи да сам веома поносна на ове младе људе који показују хуманост, као и жељу да помогну онима којима је крв неопходна. Моје колеге и ја смо се, такође, прикључили акцији са ученицима, јер желимо и својим личним примјером да их подстакнемо на што већи одзив акцијама овог типа.“, изјавила је директорица Дајана Остојић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Давид Пргоњић, ученик трећег разреда друштвено-језичког смјера ЈУ Гимназија Прњавор и активиста Црвеног крста, прије само два дана напунио је осамнаест година, а већ данас је дао крв – први пут.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ово је био први циљ да га испуним кад напуним осамнаест година“, изјавио је Пргоњић.

Лана Ковачевић, ученица четвртог разреда рачунарско-информатичког смјера први пут даје крв, а на ову акцију ју је подстакао њен отац, иначе дугогодишњи добровољни даривалац крви.

„Осјећај је заиста одличан, драго ми је што сам дала крв и поручила бих свима који се премишљају да дођу и да дарују крв, јер заиста није ништа страшно”, казала је Ковачевићева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крв је дала и Ања Бокур, ученица четвртог разреда рачунарско-информатичког смјера.

”Мој мотив је да помогнем и да дам крв, јер никад не знамо када ће нама требати помоћ и свима бих препоручила да дају крв, а и ја ћу да наставим давати крв у будућности”, рекла је Бокур.

 

 

 

 

 

 

 

 

Љекарске прегледе и вађење крви обавили су стручњаци Завода за трансфизиологију Бања Лука.

Прилог телевизије К3 : https://www.youtube.com/watch?v=tS4MmhNpSls