АКТИВИЗАМ МЛАДИХ

У сали Центра за културу је у петак, 08. априла 2022. године, одржан форум Омладинског центра под називом „Активизам младих“, на ком су наши ученици учествовали заједно са колегама из ЈУ Центар средњих школа „Иво Андрић“. Гости су били представници Министарства породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, Међународне организације за миграције, Омладинског савјета Републике Српске, Омладинског центра Прњавор и начелник општине Прњавор.

„Омладински центар Прњавор од свог постојања промовише управо активизам младих и потребу за њиховим укључењем у друштвене активности, како би се унаприједила наша заједница. Данашњи форум замишљен је као концепт, гдје ћемо младима представити све могућности активизма и волонтерства тј. спектар могућности напретка у каријери“ казао је Аднан Селимовић, предсједник скупштине Омладинског центра Прњавор.

 

 

 

 

 

 

 

 

Помоћник министра породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, Бранка Малешевић, истакла је да министарство већ дуги низ година подржава омладинску политику и сам омладински активизам.

„Развој сваког друштва почиње са младима и њиховом жељом и вољом за рад. Циљ нам је да у будућем периоду повећамо број учесника у омладинским центрима и сам њихов активизам, у сарадњи са локалним заједницама“ навела је Малешевић.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Члановима Омладинског центра Прњавор желим да честитам на креативности, вољи и преданости. Они не дјелују много времена, али су многи важни и успјешни пројекти иза њих. Резултати су увелико видљиви и као таквим, подршка од стране локалне заједнице неће изостати“ рекао је начелник Томаш.