ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА УНИВЕРЗИТЕТА У БАЊОЈ ЛУЦИ

Ученици четвртог разреда су у пратњи професорица Јованке Вишекруна и Мирјане Сарић присуствовали манифестацији Дан отворених врата, која се организује у склопу  Дана студената Универзитета у Бањој Луци, а који су трајали од  2. до 10. априла 2023. године.

 

 

 

 

 

 

 

 

На свечаности поводом отварања Дана отворених врата, будућим студентима обратили су се ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво доц. др Жељко Будимир.

Након тога, одржан је Сајам факултета, гдје су ученици добили основне информације о факултетима у саставу Универзитета у Бањој Луци, а затим су у групама посјетили факултете за које су заинтересовани.

На факултетима су имали прилику да се упознају са студијским програмима, начину уписа, полагању пријемних испита, извођењу наставе, као и о студентском животу.

Захваљујемо се градоначелнику Дарку Томашу, који препознаје значај улагања у образовање и који је организовао одлазак прњаворских средњошколаца у Бања Луку.