НАГРАДА НА КОНКУРСУ „ЧИТАЈМО ЗАЈЕДНО“

Mинистaрствo прoсвjeтe и културe Рeпубликe Српскe у сaрaдњи сa институциjaмa културe oбeзбиjeдилo je 200 нaгрaдa зa учeникe кojи су сe oдaзвaли кaмпaњи овог министарства „Читајмо заједно“ и на друштвене мреже слали фотографије свог омиљеног кутка за читање.

Посебно су се истакле сљедеће школе:

– Гимназија Прњавор, чија су два одјељења награђена одласком на представу „Златно руно“ у Народном позоришту Републике Српске.

– ОШ „Алекса Шантић“ Бања Лука – Подручно одјељење Дракулић, чији ће један први и један пети разред имати прилику да погледа представу „Јаблан“ у Дјечијем позоришту Републике Српске.

– ОШ „Вук Караџић“ из Власенице, чијих 126 ученика се укључило у кампању и освојили су лектирска издања за школску библиотеку, као и 60 ученика из ОШ „Вук Караџић“ Братунца, који су, такође, освојили вриједна лектирска издања за школску библиотеку.

Одређени број ученика награђен је бесплатним чланским картама у библиотекама, те књигама, цекерима, мајицама, беџевима и букмаркерима који су брендирани логом кампање „Читајмо заједно“.

   

Подсјећамо да су у оквиру кампање „Читајмо заједно“ oвe гoдинe oргaнизoвaни Дани читања у Републици Српској. У кaмпaњу су се укључилe свe oснoвнe и срeдњe шкoлe, као и библиoтeкe, кoje су oргaнизoвaлe пригoднe aктивнoсти са циљем популаризације читања, књижевности и књижевника, те изградње књижевне публике.

Амбасадори овогодишње кампање „Читајмо заједно“ били су књижевници Милан Ракуљ, Миланка Благојевић и Александра Чворовић, као и бројни други књижевници: Борис Максимовић, Федор Мајсторовић, Нинослав Митровић и други који су одржали књижевне часове у школама.  Поетски час у нашој школи одржала је пјесникиња Жељка Врачевић.

Министарство просвјете и културе Републике Српске и ЈУ Гимназија Прњавор изражавају велику захвалност свим ученицима и наставницима који су препознали важност кампање и ангажовали се у оквиру њене промоције, као и књижевницима.