НАГРАДНИ ИЗЛЕТ ЗА УЧЕНИКЕ ЈУ ГИМНАЗИЈА ПРЊАВОР

Директорица школе Дајана Остојић је јуче, 09. јуна 2022. године, организовала наградни излет за ученике одјељења првог разреда рачунарско-информатичког смјера, које је одјељење са најмањим бројем изостанака, ученика са највише посуђених књига у школској библиотеци, као и ученике који су остварили значајне резултате на регионалним, републичким и државним такмичењима и који су учествовали у пројектима током школске године.

Ученици су са професорима и директорицом школе посјетили „Кочићево огњиште“ у Стричићима, гдје им је господин Владимир Ђукановић, кустос Музеја Републике Српске, одржао предавање о обичајима тог краја и животу Петра Кочића, те су на овај начин имали прилику да се упознају са историјом и културом ових простора. Након тога, уживали су у природи туристичко-рекреативног центра Балкана, а посјетили су и манастир Крупа на Врбасу са црквом Св. Илије која је изграђена у XIII вијеку, као и Слапове Крупе. Упркос облачном времену, доброг расположења и пјесме није мањкало.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директорица школе истиче да је циљ излета био да се награде ученици који су својим успјехом, залагањем и укупним понашањем примјер другима, као и да се мотивишу остали ученици да редовно испуњавају своје школске обавезе.