ОБИЉЕЖАВАЊЕ ШКОЛСКЕ СЛАВЕ

У просторијама ЈУ „Гимназија Прњавор“ данас је уприличено обиљежавање школске славе Св. Сава. У оквиру ове прославе, наши ученици су имали прилику да погледају видео на тему „Српски манастири у доба Светог Саве“ ( https://youtu.be/-6kdeBBXxH8 ), који су припремили ученици наше школе под менторством проф. историје Славице Дивчић и у сарадњи са протонамјесником Радиславом Нунићем.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кроз видео презентацију, ученици су се упознали са некима од највреднијих културно-историјских добара, као што су манастири Ђурђеви Ступови, Жича, Студеница, Милешева и Хиландар.

Такође, у част првог српског просвјетитеља, у школи је уприличен традиционални славски обред којем су, поред радника наше школе, присуствовали и радници ЈУ ЦСШ „Иво Андрић“ Прњавор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У оквиру манифестације подијељене су и захвалнице родитељима и привредницима општине Прњавор, који су допринијели унапређивању услова за рад у васпитно-образовном процесу школе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директорица „Гимназије Прњавор“ Дајана Остојић је овом приликом истакла да је веома задовољна сарадњом са локалном заједницом, родитељима и са привредницима са територије општине Прњавор. Нада се да ће се ова успјешна сарадња наставити и у наредном периоду и да ће се и даље улагати у Гимназију као школу у којој се образују ученици који ће у будућности бити носиоци друштвених активности ове општине и који су примјер адекватног улагања у знање.

Због епидемиолошких мјера, нисмо били у могућности да позовемо све добре људе, који су нам пружили несебичну помоћ у претходном периоду, па ћемо им захвалнице уручити накнадно. Овим путем се јавно захваљујемо нашим донаторима: ЛЕБУРИЋ КОМЕРЦ д.о.о, МИ ТРИВАС д.о.о, ХГП Прњавор, трговинска радња ИНКЕР КЕРАМИКА, ЗУ Апотеке „PHARMANOVA“ Прњавор, Caffe bar „SQUARE“ , Terc Trade Company d.o.o, ЗУ Aпотека „ЕВРОПА ЛЕК“ Прњавор, ресторан ЛЕБУРИЋ, CEREX д.о.о, МАРТОМ д.о.о, специјалистички центар  ДР РАДОЈКОВИЋ, BAUMIX д.о.о, ГАЈИЋ МОНТ Прњавор, МЕТАLEX д.о.о и ТЕХНОПЛАСТ д.о.о.