ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СРЕДЊОШКОЛАЦА

Међународно вијеће студената је 1939. године у Лондону прогласило 17. новембар Међународним даном средњошколаца и то као знак сјећања на студентске демонстрације у Прагу које су нацисти угушили затворивши све установе високог образовања у Чешкој и пославши више од 1200 студената у концентрационе логоре, док је девет студената и професора стријељано.

Овим поводом, у ЈУ Гимназија Прњавор се сваке године на пригодан начин и уз пригодне програме обиљежава Међународни дан средњошколаца.

Ове године, Омладински ансамбл Драмске сцене СПКД “Просвјета” Прњавор за професоре и ученике наше школе извео је представу „Од тебе никад ништа“, која је настала у сарадњи са ОКК “Булдогс” као ауторски пројекат Бранкице Радоњић.

 

Представа говори о изгубљеној генерацији која спас од несређених живота тражи у дроги, алкохолу, насиљу и проституцији.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Седамнаесторо младих глумаца, међу којима су и ученици наше школе: Андреј Беглеровић, Лана Зец, Вук Карановић, Неда Стојчић, Никола Земун и Лука Прерадовић, проговорило је о кризама одрастања, неподржавању околине и погрешним изборима, али и пронашло излаз у једноставној истини: “Немојте мрзити, ви можете боље”.