ОБУКА „СТАНДАРДИ НАСТАВНИЧКОГ ЗАНИМАЊА И ИЗГРАДЊА ПРОФЕСИОНАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ“

У периоду од 08. до 10. фебруара 2023. године, директорица школе Дајана Остојић присуствује обуци „Стандарди наставничког занимања и изградња професионалне заједнице“, која се одржава у Теслићу у оквиру пројекта „Образовање за запошљавање у БиХ“. Пројекат имплементира Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине, а финансира Европска унија.

Поред наше школе у пројекат су укључене само још двије средње школе из Републике Српске: ЈУ Електротехничка школа “Никола Тесла“ Бања Лука и ЈУ Средњошколски центар „Петар Кочић“ Зворник, као и двије основне школе: ЈУ ОШ“Десанка Максимовић“ Трн-Лакташи и ЈУ ОШ “Свети Сава“ Фоча. Представник Министарства просвјете и културе Републике Српске је госпођа Радмила Коцић Ћућић, Републичког педагошког завода господин Драган Мрдић, а Агенције за високо образовање је господин Бојан Шолаја.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Циљ обуке је јачање капацитета људских ресурса на свим нивоима образовања да редовно процјењују ситуацију у образовном сектору и користе резултате те процјене за истраживање и унапређивање квалитета рада, стављајући акценат на значај цјеложивотног учења и професионалног развоја наставника, као и потребе доношења и имплементације стандарда наставничког занимања.