ПОЕТСКИ ЧАС

Под слоганом „Да не останемо без ријечи“, Министарство просвјете и културе Републике Српске и ове године спроводи кампању „Читајмо заједно“. Циљ ове кампање, која се одржава већ пету годину заредом, јесте популаризација књижевника, књижевности, културе читања, као и развоја читалачке публике.

Наша школа је у оквиру наставних, али и ваннаставних активности организовала различите садржаје са циљем популаризације читања, међу којима се као најзанимљивија истиче посјета пјесникиње Жељке Врачевић.

Као бивша гимназијалка, Жељка се радо одазвала на позив школског библиотекара, Љиљане Панић, те је своја искуства из школских дана подијелила са ученицима друштвено-језичког смјера, пренијела им знања везана за писање поезије, али и објаснила процедуре издавања властите књиге и учешћа на конкурсима.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ученици су имали прилику да уживају у предивним стиховима из њене збирке пјесама „Калем“  која је на конкурсу Дрински сусрети 2020 освојила треће мјесто, а коју су сви који су жељели добили на поклон.

 

 

 

 

 

 

 

 

Наши ученици су изразили велику захвалност за изузетно занимљиво и корисно предавање, као и поклоне, те пожељели да и у будућности наставимо овај вид сарадње.