ПРОЈЕКАТ „ЈА ГРАЂАНИН“

Школско такмичење из предмета Демократија и људска права, које се за ученике четвртог разреда реализује у оквиру пројекта „Ја грађанин“, одржано је у петак,  24. фебруара 2023. године.

 

Кроз овај пројекат ученици се подстичу да се кроз примјену стечених знања и вјештина активно укључе у рјешавање проблема у својој заједници, те имају прилику да вјежбају будућу улогу грађанина у демократском друштву.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ученици друштвено-језичког смјера су се бавили проблемом превоза средњошколаца, док су ученици рачунарско-информатичког смјера одабрали проблем неадекватне  фискултурне сале.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Одјељења су радила као тим у коме је сваки ученик имао своје задужење. Истраживали су одабрани проблем и мјере јавне политике у циљу развијања својих рјешења која су представили надлежним институцијама.

 

Најуспјешнији у изради портофолија, припреми документације и усменој презентацији, по мишљењу трочлане комисије, је одјељење IV1. Они ће нашу школу представљати на општинском такмичењу које ће се у суботу, 04.03.2023. године, одржати у просторијама ЈУ Центар средњих школа „Иво Андрић“ Прњавор.

Честитамо свим ученицима који су учествовали у овом пројекату, а нарочито побједничкој екипи, којој желимо пуно успјеха на даљим нивоима такмичења!