ПУТОВАЊЕ КРОЗ БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ

У оквиру реализације наставних садржаја из географије, нашу школу је посјетио путописац Зоран Матић, који је ученицима трећег разреда представио своју књигу „Путовање кроз Босну и Херцеговину“, путописни водич кроз природне љепоте и културно-историјске вриједности наше земље.

Ученици су на занимљив начин, кроз личне доживљаје путника учили о туристичким богатствима Босне и Херцеговине, развоју домаћег туризма, као и о важности путовања и упознавања локалних туристичких дестинација.

Имали су прилику да сазнају неке заиста фасцинантне и мало познате информације о појединим дестинацијама попут дивљих коња на Цинцар планини, мистичних кугли у Завидовићима, те пјешчаних пирамида, природном феномену у Миљевини, код Фоче.

Матић истиче да је Босна и Херцеговина земља изузетних природних љепота, која има више водопада него Италија, Француска и Њемачка заједно и једна је међу ријетким у Европи која се може похвалити прашумом на својој територији.

Захваљујемо се на одличној презентацији туристичког богатства наше земље и радујемо се сљедећем сусрету!

Кроз учење о природно-географским и културно-историјским карактеристикама наше земље,  ученици продубљују постојећа знања из националне географије, развијају осјећај припадности и способни су да вреднују тековине националне, духовне и материјалне културе, као и да издвајају природне потенцијале и врше њихову валоризацију.