РЕЦИКЛАЖОМ СТАРОГ ПАПИРА ДО НОВИХ КЊИГА У БИБЛИОТЕЦИ

Поводом обиљежавања Међународног дана писмености, 8. септембра, наша школа је започела акцију прикупљања старог папира чијим откупом ћемо обезбиједити нове књиге у школској библиотеци.

„С обзиром да читање значајно доприноси развоју писмености, а да нашој библиотеци недостаје одређен број лектира, управо на данашњи дан када више говоримо о важности писмености за појединце, заједнице и друштва, на моју иницијативу започињемо акцију прикупљања и рециклаже папира, те ћемо на тај начин обогатити књижнички фонд школске библиотеке. Наш циљ је да промовишемо културу читања, развијамо свијест о екологији и учимо дјецу да буду друштвено одговорни.“, изјавила је директорица школе Дајана Остојић.

У ходницима школе и канцеларијама су постављене корпе које су предвиђене за одлагање папира, па ће ученици и запослени папир који више није за употребу одлагати управо у те корпе, како бисмо га одвезли на рециклажу.

Како бисмо школску библиотеку и садржаје које она нуди приближили нашим корисницима, библиотекар Љиљана Панић је одржала информативни час у свим одјељењима првог разреда, гдје је ученицима подијелила чланске карте и дала им потребне информације о раду библиотеке.

Жеља нам је да школску библиотеку учинимо пријатним кутком у којем ће ученици радо проводити вријеме, размјењивати идеје, истраживати, учити и стварати. Надамо се да ћемо у временима која долазе прерасти у модерно опремљену библиотеку која ће моћи да испрати интересовања наших ученика и потребу за знањем и научним усавршавањем.