РИЗИЧНA ПОНАШАЊA И ПОСЉЕДИЦЕ

У протеклих пар година се у нашој школи спроводи пројекат под називом Живјети здраво који за циљ има праћење здравља наших ученика, те давање смјерница, упутстава  и приједлога како побољшати и унаприједити здравље кроз правилну и здраву исхрану, али и повећање физичке активности.

Поред ова два аспекта, важно је напоменути и огроман значај психичког здравља, које често бива скрајнуто. Због тога је библиотекар Љиљана Панић са ученицима трећег разреда разговарала о ризичним облицима понашања, попут конзумације средстава која стварају зависност, ризичних полних понашања, агресивног понашања, као  и посљедицама које она носе.

 

 

 

 

 

 

 

Ученици су имали прилику да кроз радионицу расправљају о томе шта је за њих важно (образовање, будућа каријера, хобији и узори), тј. који су им циљеви у животу,  те да разумију опасности повезане са ризичним понашањем и препознају посљедице таквог понашања на образовање, професионални развој, односно њихов живот у коначници. Закључено је да постоје особе којима се ученици у сваком тренутку могу обратити за помоћ и подршку, односно да излаз увијек постоји.