СЕМИНАР „ДИРЕКТОРИ ВЕТ И ДРУГИХ СРЕДЊИХ ШКОЛА ЗАЈЕДНО НА ЕВРОПСКОЈ ПЛАТФОРМИ ЗА ШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ“

На међународном еТвининг семинару „Директори ВЕТ и других средњих школа заједно на Европској платформи за школско образовање“, који се одржао у граду Берат од 27. до 29. марта 2023. године, у организацији еТвининга Албанија, учествовале су и двије представнице Босне и Херцеговине: Дајана Остојић, директорица ЈУ Гимназија Прњавор и Елвира Јашарбашић, директорица ЈУ Средња зуботехничка школа Сарајево.

Главни циљеви семинара су сарадња директора ВЕТ и других средњих школа и јачање њихове улоге у оснаживању и укључивању њихових наставника у кориштењу Европске платформе за школско образовање у учионици.

 

Током тродневног интерактивног семинара, директорица школе Дајана Остојић размијенила је искуства и добре праксе са директорима школа из Бугарске, Словачке, Аустрије, Шведске, Црне Горе и Албаније, те стекла нова знања и вјештине рада на Европској платформи за школско образовање, које ће пренијети наставницима у школи, како би се укључили у рад платформе и у осмишљавање и креирање нових пројеката.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Такође, имала је прилику да усавршава своја знања и компетенције као директор школе, сазна за могућности професионалног усавршавања наставника путем еТвининга, да похађа занимљиве радионице и користи различите ИКТ алате, које наставници могу користити у наставном процесу.