Серије за јесен

Календарски смо дубоко загазили у јесен, али можда нам се због времена не чини тако. Ипак, по улицама се појавило прво кестење и суво лишће. Због школских обавеза знамо да више није август. Слободно вријеме и  одмор радије проводимо у кући. Док смо ушушкани и беспослени у кревету ево неколико серија да вријеме још слађе прође.

 

  1. Normal people

Нема тачних ријечи да се опише ова серија, она мора да се погледа и осјети. Драма која прати животе двоје младих људи кроз средњошколске и факултетске дане и њихов однос, како у пријатељству тако и у љубави. Показује нам да није све онако како се чини и даје нам одговоре за душу које нисмо ни знали да су нам потребни. Серија је рађена по истоименој књизи Sally Rooney.

 

  1. Stranger things

Ова серија је већ добро позната, класик и пун погодак за јесен. Ако сте љубитељи мистерија, хорора, фантастике и доброг хумора, ово је права серија за вас. Радња се дешава у измишљеном градићу Хокинску. Група пријатеља се сусреће са чудним стварима док покушавају да нађу свог несталог пријатеља. Све у овој серији је динамично и пуно изненађења.

 

 

  1. Behind her eyes

Ово је серија која се гледа у једном даху и нешто у њој изазива језу у костима. Behind her eyes je психолошки трилер и мистерија и дефинитивно серија коју не срећете сваки дан. Прати самохрану  мајку Луиз и брачни пар Дејвидa i Aдел. Луиз започинје аферу са Дејвидом, а са његовом женом постаје пријатељица. Ствари се већ сад чине компликовано, али што дуже гледамо имамо све више нерјешених питања.

 

  1. Scream Queens

Scream Queens или Вриштеће краљице је један од оних хорора на које се смијемо до суза. Серијски убица вреба на кампусу и у болници, а ми гледамо шта се дешава у Капа сестринству гдје највећи хаос не настаје због убистава. Ако желите да се опустите и побјегнете од проблема, ово је серија за вас. Али не заборавите, испод површине ове серије лежи осуда друштва која нам је представљена на овај урнебесан начин.

 

  1. Нouse of the Dragon

За оне који немају времена сада да гледају цијелу Игру престола, а жељни су да уплови у свијет Вестероса и змајева, ово је права серија. Радња се дешава три стотине година прије Игре престола и говори о чувеној династији Таргеријана који су били више богови него људи. Али, да ли је тако? Ова серија ће вам дати одговоре какви су они заправо били иза зидина дворца и колико су грешни били.

 

 

Неда Стојчић, III2