ТАЛЕНТ КАМП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Наши ученици, побједници републичких такмичења, присуствују првом „Талент кампу Републике Српске“, који се одржава на Јахорини у периоду од 6. до 8. јуна 2022. године, а  који је окупио више од 300 ученика од трећег до деветог разреда основне школе и средњошколце – побједнике републичких такмичења из цијеле  Републике Српске, као и побједнике Малих олимпијских игара Републике Српске.

Камп је синоћ отворила министар просвјете и културе Наталија Тривић, која је изразила посебно задовољство да ће сви имати прилику да током три дана кампа на другачији начин стичу нова знања од еминентних стручњака из Републике Српске и Србије и то из различитих области природних, друштвених наука, умјетности и спорта.

 

 

Током три дана кампа, са награђеним ученицима радиће укупно 13 предавача из различитих научних и других области, а осим тога за њих је осмишљен и пратећи и забавни програм уз игре без граница и бројне друге активности.

Специјални гости биће програмски директор Дјечијег културног центра Београд Леонтина Пат, прослављени српски џудиста Немања Мајдов и познати српски одбојкаш и репрезентативац Вања Грбић, са којим ће учесници кампа имати прилику да се друже у сриједу, 8. јуна.

Циљ организовања кампа је промоција изврсности младих, стицање нових знања те промоција позитивних друштвених вриједности, као и награда за све вриједне и талентоване ученике.

Талент камп организује Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод у сарадњи са Иновационим центром Бања Лука, а под покровитељством предсједника Републике Српске.