УЧЕНИЦИ ЈУ „ГИМНАЗИЈА ПРЊАВОР“ УЧЕСТВОВАЛИ НА ДАЉИНСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ ИЗ ИСТОРИЈЕ И КУЛТУРЕ САНКТ ПЕТЕРБУРГА (СА МЕЂУНАРОДНИМ И РЕГИОНАЛНИМ УЧЕШЋЕМ)

У периоду од 7. фебруара до 24. априла 2022. године, ученице наше школе: Милана Сандић, Николина Самац и Милијана Ђумић учествовале су на Даљинској олимпијади из историје и културе Санкт Петербурга, чији је организатор Санкт Петербуршка академија постипломског педагошког образовања. Олимпијада се одржава већ седму годину заредом, а ове године наша школа је по први пут била учесник.

Циљ такмичења је промоција изучавања руске историје и културе, чије је блиставо оличење Санкт Петербург. У Олимпијади су учествовали ученици и студенти узраста од 14 до 18 година, који живе у Русији, али и у иностранству.

Олимпијада је реализована на руском језику и одржана је у три етапе, а наше ученице су се пласирале у трећу, уједно и посљедњу, етапу.

Честитамо ученицима и њиховој професорици руског језика, Слађани Маринковић, на уложеном труду и постигнутим резултатима и желимо им много среће у даљем раду.