Loading...
НАЈНОВИЈЕ ВИЈЕСТИ
НОВОСТИ

ПРЕДСТАВА "НАШИ ДАНИ"

Објављено: 08.11.2023.

Ученици наше школе су у сриједу, 8. новембра 2023. године у пратњи професора Мирјане Сарић, Тање Анчић Милијашевић, Љиљане Панић, Дајане Башић и директора школе Дајане Остојић посјетили Народно позориште Републике Српске у Бањој Луци гдје су гледали представу „Наши дани“.

„Наши дани су настали као моја унутрашња борба са самим собом. Једна половина мене говорила ми је да би требало да одем из ове несрећне и неуређене земље. Несрећне због рата, неуређене због лоших политика које су нас довеле на руб егзистенције. Земља у којој ако не знате да се „сналазите“, углавном на штету другог, уколико немате неког или сами нисте на „положају“, тонете. Друга половина мене говорила ми је да треба да останем и да се боримо да не потонемо сви заједно. И тако, у тој унутрашњој борби, пролазе Моји дани, у покушају да самом себи објасним шта нам се то дешава“,  изјавио је Жељко Стјепановић, аутор представе.

Захваљујемо се Омладинском центру Прњавор, који је ученицима обезбиједио бесплатан превоз до Бања Луке и уз чију помоћ смо реализовали одлазак у Народно позориште Републике Српске.