Loading...
НАЈНОВИЈЕ ВИЈЕСТИ
НОВОСТИ

РЕАЛИЗАЦИЈА КАМПАЊЕ „БУДИ СИГМА! ЗАУСТАВИ/ПРИЈАВИ ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ“

Објављено: 15.11.2023.

Полицијски службеници Полицијске станице Прњавор Небојша Јотановић и Милош Живанић данас су за ученике другог и трећег разреда одржали предавање о превенцији вршњачког насиља у оквиру кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Буди сигма! Заустави/пријави вршњачко насиље“. Предавању су поред ученика присуствовали и директор школе, педагог, као и заинтересовани предметни професори.

Циљ кампање је упознавање ученика основних и средњих школа са појмом вршњачког насиља, начином испољавања насиља међу дјецом и младима, посљедицама које оставља на жртве насиља, као и подизање свијести грађана о значају благовременог откривања оваквих видова насиља.

С обзиром да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске подржало реализацију програма „Брига о дјеци – заједничка одговорност и обавеза“, чији је иницијатор Републички педагошки завод Републике Српске, те да су полицијски службеници стални чланови школских мултисекторских тимова формираних у оквиру програма, кампања има за циљ и унапређење комуникације и сарадње са директорима школа и просвјетним радницима, родитељима и ученицима, како би се побољшало међусобно повјерење, благовремено уочили конкретни проблеми, идентификовали конфликтни појединци, а све са циљем спречавања ескалације вршњачког насиља.

ЈУ Гимназија Прњавор се захваљује полицијским службеницима Полицијске станице Прњавор на реализованом едукативном предавању и сарадњи коју континуирано реализујемо кроз различите активности!